Book Review: Acolo unde cântă racii, Delia Owens

”Un roman care de multe ori îți taie răsuflarea”, așa a descris The Times: ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens. Și nu o putea face mai bine! Detaliile deosebite ale naturii surprinse de către Delia Owens, licențiată în zoologie la Universitatea din Georgia, împreună cu firul acțiunii, ce îți pune constant la încercare simțurile de detectiv, creează un roman diferit față de ceea ce ai citit până acum. Descrierea mlaștinii, a oceanului, a păsărilor și a scoicilor, te vor captiva și îți vor crea un tărâm luxuriant, în ciuda pseudonimului personajului principal: Fata Mlaștinii.

Acțiunea se petrece în Barkley Cove, un orășel din Carolina de Nord și urmărește două planuri: primul dintre ele începe în anul 1952 atunci când prezintă viața de familiei Clark în câteva rânduri, și momentul cheie pentru Kya: plecarea mămicii. Cel de-al doilea plan, plasează acțiunea în anul 1969, începând cu capitolul 3: Chase. De altfel, acțiunea îi va avea în prim plan pe Kya Clark (Fata Mlaștinii), Chase Andrews și Tate. Între cei trei se vor înfiripa relații ce evoluează sub diferite forme, trecând de la prietenie, la iubire și mai apoi ură. Finalul romanului îi va avea în prim plan, fiind legați de un secret ce a dăinuit mult prea multă vreme. De-a lungul povestirii vei avea ocazia de a-ți imagina cel mai frumos loc din lume, înconjurat de apa limpede a oceanului, acompaniat de cântecul păsărilor exotice, și vei putea simți alături de Kya libertatea pe care natura ți-o oferă, dar, totodată, o să fii cuprins de teama specifică singurătății și întunericului, în serile lungi în care angoasele ies la iveală.

”Balta nu e o mocirlă”, și te vei putea convinge de acest lucru. ”Acolo unde cântă racii” este un roman consistent, care însumează 444 de pagini, fiind publicat de către editura Pandora M, în colecția Anansi Contemporan. Are un final pe care deși l-ai prevedea la un moment dat, parcursul romanului te convinge să renunți la presupunerile tale și să îți proiectezi un alt deznodământ. Este, așadar, neașteptat dar te va face să începi, din acel moment, să regândești acțiunea, chiar dacă romanul s-a încheiat. Nu o să dezvălui amănunte care ți-ar putea influența lectura, astfel că mă opresc aici. Dar îți garantez că, Delia Owens te va transforma pe rând în: zoolog, detectiv și apărător al personajului feminin, ca mai apoi să îți demonteze tot universul conturat cu atât de multă grijă la detalii.

Dacă ai citit și tu romanul, lasă-mi în comentarii părerea ta 🤍!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.