Anul 2023 a venit cu o mulțime de surprize, inclusiv în ceea ce privește călătoriile, astfel că undeva prin luna iulie ne-am hotărât să ne programăm un concediu, care, ce să vezi, a fost într-o destinație la care nici măcar nu ne-am fi gândit. Pentru că decizia a fost greu de luat și ne-am pierdut printre zeci de pagini cu recomandări, bilete de avion ieftine, și tiktok-uri cu cele mai frumoase destinații de vacanță, am lăsat totul în seama ChatGPT și l-am întrebat unde să mergem în următoarea vacanță, cu un buget redus. Răspunsul a venit în câteva secunde, și nu am stat pe gânduri: mergem în Dubai.
Știu la ce vă gândiți: de când este Dubai o destinație de buget? Ei bine, asta credeam și noi înainte să facem puțin research și să găsim câteva oferte pentru biletele de avion și cazare, de nerefuzat. A urmat apoi impactul prețurilor extrem de mici, dar haideți să le luăm pe rând.
Am zburat cu Wizz Air, în perioada 5-12 septembrie 2023, iar biletele au costat 600 lei/2 persoane, dus-întors, plus taxa Wizz Priority (unde am avut inclusă câte o mică valiză fiecare, mai mult decât suficient), nefiind nevoie de bagaje mari pentru cală. A existat și o taxă suplimentară pentru alegerea locurilor, însă puteți să omiteți acest pas, astfel că nu o să îl includ aici. Zborul s-a desfășurat fără niciun fel de probleme, întârzieri, sau pasageri lăsați pe dinafară.
Ne-am cazat la Wyndham Dubai Deira, un hotel de patru stele, situat în zona Deira, una dintre cele mai vechi zone din Dubai, având o identitate aparte, în care ecoul chemării la rugăciune se combină cu vechile piețe de aur, mirodenii sau parfumuri. Am plătit pentru 7 nopți, cu toate cele 3 mese incluse (de tip bufet), 2569 lei, plus taxele de 710 lei, in total 3279 lei/2 persoane/cameră cu pat matrimonial. Serviciile au fost impecabile, mâncarea absolut delicioasă, iar de pe acoperișul hotelului aveai parte de o privire panoramică, pe care o puteai admira chiar din piscină.
În pachetul cazării aveam inclus transportul gratuit la plaja Kite și la Dubai Mall, împreună cu o reducere de 30% la băuturi, care o să se dovedească folositoare, având în vedere faptul că singurele prețuri extrem de mari pe care le-am întâlnit au fost la alcool. Am folosit și autobuzul pus la dispoziție de hotel, însă 90% din timp am mers cu metroul, care este foarte accesibil și ușor de folosit. Nici taxiurile nu au un tarif foarte ridicat, am ales să folosim chiar la aterizare, pe ruta către hotel, prin aplicația Careem (60 de lei fiind totalul).
Cea mai costisitoare experiență a fost Desert Safari, care a costat nici mai mult, nici mai puțin de 316 lei/persoană cu pachet premium. Pachetul acesta ne-a asigurat preluarea de la hotel, și drumul înapoi spre acesta, plus intrarea într-o zonă special amenajată în tabăra celor de la agenție, unde am avut asigurată cina, de tip bufet/grătar, asta spre deosebire de pachetul standard care avea un meniu, dacă îl putem numi astfel, mult mai restrâns. Am vizitat Aya Univers, 130 lei/persoană, și Dubai Frame 63 lei/persoană. Restul activităților pentru care am optat au fost gratuite, astfel că experiența în sine ține doar de voi, și cât de mult sunteți dispuși să cheltuiți.
În ceea ce privește temperaturile, chiar dacă am mers la început de septembrie, erau în jur de 36 de grade în timpul zilei, acestea nu scădeau foarte mult noaptea, însă umiditatea se resimțea mult mai accentuat. Nu a fost insuportabil, ba chiar ajungi să te obișnuiești. Secretul este să ai în permanență capul acoperit și să te hidratezi corespunzător.
Călătoria noastră în Dubai a fost minunată, ne-am promis că o să revenim, iar pe listă se află de această dată și Abu Dhabi. Așadar, urmăriți prețurile biletelor de avion, care se pot schimba în orice moment, planificați din timp călătoria, și aruncați o privire asupra prețurilor din lunile considerate extrasezon, precum septembrie.