Hello, guys! Revin cu un articol despre cafea, yey! De data aceasta cu Freddo Cappuccino, care este varianta ice a clasicului cappuccino. Trebuie să vă spun cum m-am întâlnit prima data cu această rețetă: eram în cafenea și un client vine foarte hotărât spre mine să îmi ceară un cappuccino ice, iar reacția mea a fost: aa, ice cappuccino? dar…colegi? I need help 😅. Da, la început nu știam de existența acestei băuturi, nu înțelegeam conceptul, dar mai târziu a intrat în meniul nostru și mi-am dat seama că, de fapt, clientul acela știa el ce este bun.
Partea mea preferată sunt straturile care se formează și arată genial. În plus, dacă îți place cappuccino și spuma de lapte, sigur trebuie să încerci și varianta cu gheață. Nu este greu de realizat, trebuie doar să aveți un mic dispozitiv pentru spumarea laptelui acasă. Eu folosesc un aparat electric pentru spumare cu vârf spiralat, sau tel electric, îl găsiți sub ambele denumiri, și este foarte…foarte accesibil (aproximativ 20 lei). Dar, prima dată vreau să vă spun un lucru extrem de important, și anume, tipul de lapte pe care îl folosiți. Pentru că m-am întâlnit cu problema aceasta foarte des, clienți care voiau un cappuccino cu lapte degresat sau vegetal. Ei bine, pentru a opține spuma dorită aveți nevoie de un lapte gras, de la 3,5% grăsime în sus. Iar dacă vreți o cafea cu lapte vegetal, cea mai bună alegerea este laptele de migdale, pentru că el conține mai multe grăsimi. Ok, să vedem rețeta acum.
Este foarte simplu, aveți nevoie de cafea 😂 (știu că nu erați pregătiți pentru asta), gheață, lapte și scorțișoară.
Eu am folosit aici o spumă de lapte cald, deci, încălzim laptele și îl spumăm (în funcție de dispozitiv sau metodă), eu așa cum am spus, folosesc un tel electric. Între timp preparați cafeaua, respectiv 2 shot-uri de espresso. Apoi alegem un pahar puțin mai înalt și adăugăm cuburile de gheață (în medie 3 cuburi). Și cam asta este, mai trebuie doar să adăugați în pahar shot-urile și spuma de lapte. Eu adaug scorțișoară pentru gust, dar este doar la alegerea fiecăruia. Tot procesul durează cam 10 minute maxim, din momentul în care te decizi să o prepari și te ridici din pat. Eu am făcut totul în 3 minute, deci este super rapidă și o variantă foarte bună pentru vară. Nu am menționat de zahăr sau sirop, deoarece nu folosesc acum, dar am avut o perioadă în care nu exista cafea fără sirop. Totuși, voi trebuie să fiți echilbrați 😅.
So, thank you for reading my blog and stay safe ♡
𝒳𝒪, 𝒟𝑒𝓃𝓃𝒾𝓈𝑒
2 comentarii la „Freddo Cappuccino: Homemade Recipe”
yammy. 🤩😍😊
😍🤗