O știre cel puțin interesantă a fost publicată vineri, 12 noiembrie, pe pagina oficială a Reprezentanței Comisiei Europene în România, în care se anunța faptul că a fost autorizată, ca ingredient alimentar, cea de-a două insectă: lăcusta călătoare. Dar care a fost prima, poate vă întrebați? Virmele galben uscat, pe care trebuie să recunosc că nu l-am degustat încă 😅. Când spun că au fost autorizate, mă refer aici la piața UE, pentru că în alte culturi aceasta este deja un gust bine-cunoscut. Așa că, în curând vom putea găsi în supermarket lăcuste sub formă de pudră, uscate sau congelate.
Dacă v-am făcut poftă, stați liniștiti pentru că sunt aici să vă ajut. Mi-am zis că nu există mod mai bun de a vorbi despre acest eveniment decât acela de a prezenta câteva moduri în care o să puteți prepara aceste mici insecte. Oricât de ciudat ar suna, nu trebuie să fiți reticienți, mai ales datorită faptului că lăcustele sunt cele mai nutritive insecte, cu o proporție de 20g proteine și foarte slabe în grăsimi. Așa că ce spuneți despre frigărui de lăcuste? Mmm, sau poate o tocăniță ar merge mai bine! Iar pentru iubitorii bucătăriei chinezești, aș merge mai degrabă pe legume la wok, asezonate cu ce altceva, dacă nu cu lăcuste 🥘.
Lăsând la o parte componenta amuzantă a acestei situații, aceste studii demarate de Organizația ONU pentru Alimentație și Agricultură, au ca scop conturarea și promovarea unui sistem alimentar mai durabil, prin oferirea unor astfel de alternative. Totodată, Comisia Europeană are în acest moment pe masă o strategie foarte promițătoare: ”De la fermă la consumator”. Acest proiect își propune să aducă în fața cetățenilor alimente durabile și la un preț mult mai accesibil. Este bine să fim conștienți de resursele de care dispune planeta noastră, și să le punem în balanță cu tendința din ce în ce mai accentuată de consumerism, accentuată pe toate planurile. Deci, ce spuneți? Reușim să ne schimbăm încet-încet obiceiurile alimentare🌱?
So, thank you for reading my blog and stay safe ♡
𝒳𝒪, 𝒟𝑒𝓃𝓃𝒾𝓈𝑒