Arabica sau Robusta, verde sau prăjită, din Colombia sau Indonesia, cafeaua ne oferă în fiecare zi un moment aparte. Astăzi, de Ziua Internatională a Cafelei, am adunat toate pozele din arhivă şi mi-am amintit de câteva momente speciale.
E amuzant când te gândeşti că dacă nu exista pastorul cu caprele sale neascultătoare, care au mâncat din arborele cu cireşe ciudate, tot ceea ce o să înşir mai jos, nu ar fi existat. Iar pentru necunoscători, aceasta se consideră a fi povestea cafelei: caprele au devenit extrem de vesele şi active, făcându-l curios pe pastor. După ce a gustat și el din cireşele de cafea, a început să danseze alături de turma sa şi atunci călugării care au observat întâmplarea au luat boabele, le-au fiert şi au creat prima rețetă de cafea.
Bun, acum haideți să scotocim printre amintiri.
Cele mai frumoase amintiri clar sunt legate de oameni speciali, iar cafeaua a fost liantul nostru. A fost printre primele ”drumeții”, pe vremea când Kafea era locul meu preferat. Incă îmi place cafeaua lor, însă drumurile noastre nu se mai întâlnesc în fiecare dimineață din cauza distanței, dar vă invit să o încercați. Ah, da…și să mergeți în mici drumeții cu persoanele dragi :).
Cafeaua savurată pe Piezișă e mereu puțin mai mult: o întâlnire, un curs de la care ați chiulit sau ”m-am plictisit în cămin”. Dacă nu sunteți din Cluj, trebuie să vă spun că Piezișa este strada simbol a studenției, aflându-se în inima campusului universitar. Aici are loc toată lumea!
Nu orice cafea to go, ci 5 to go. E oriunde…în drum spre facultate, în magazinul cu decorațiuni pe care îl vizitezi des sau în clădirea de birouri de vizavi. Și mai este ceva, exemplul că prețul nu definește mereu calitatea. Deși este 5 lei, e delicioasă și mereu când merg la un anumit magazin de home decor spun: ”uiteee, 5 to go, haidee să luăm…oh și am văzut că au biscuiți” :)).
Poveste amuzantă: am primit această cafea gratis, anul trecut de Ziua Internațională a Cafelei, ce draguț! Chiar mi-a adus un zâmbet de buze și a fost însoțită și de o mică gogoașă, pe care am mâncat-o înainte de a apuca să o pozez…
Vă întrebați ce se află în aceste borcănașe? Și eu m-am întrebat iar răspunsul a fost însoțit de primii mei pași în industria cafelei de specialitatea. Ei bine, boabele de cafea se ascund pentru prima dată într-o cireașă de cafea, care odată culeasă trece printr-un proces de prelucrarea amplu, produsul finit ajungând în ceșcuțele noastre. Țările de origine, solul, soiurile de cafea și metodele de prelucrare și uscare sunt numeroase, iar de aici reiese varietatea de blend-uri.
Mai sunt multe de arătat, dar acum mă opresc aici și vă las să savurați o cană maaare de cafea, sau un espresso intens.
So, thank you for reading my blog and stay safe ♡
𝒳𝒪, 𝒟𝑒𝓃𝓃𝒾𝓈𝑒