Cafeaua e unul dintre subiectele mele preferate iar cum Origo Coffee apărea în mai toate căutările mele despre cafea de specialitate, cafenele pe care trebuie să le vizitezi și cele mai vechi cafenele de specialitate, weekend-ul acesta am făcut o vizită la București pentru marea degustare. Am avut așteptări mari care au fost demontate puțin câte puțin, de la prima interacțiune.
Căutam noi liniștiți printre străduțe cafeneaua, când ne-am lovit de o coadă de peste 10 persoane care se întindea de la bar până pe trotuar, mai că ajungeai să aștepți la localul vecin. Am văzut cu greu sigla de la Origo și ne-am decis să așteptăm. Afară se află în jur de 4 mese micuțe, permanent ocupate, iar în interior nu am zărit niciun spațiu unde să-ți poți savura băutura. Designul interior este modern, mi-a plăcut improvizația cu ceșcuțele de cafea atârnate dar în agitația atâtor persoane nu prea poți admira detaliile. Meniul este scris pe tablițe în spatele barului, și ai crede că totul este clar, dar o să ai o surpriză. Am comandat 2 latte și un cappuccino și barista încerca să ne vândă un blend special, de Crăciun, bineînțeles mai scump. I-am spus că nu doresc acel blend ci pur și simplu blendul clasic, dar cu toate astea mi-a spus că trebuie să aleg între Yemen și Christmas Blend. Cum nu a dat mai multe detalii și mă privea insistent am crezut-o pe cuvânt și am ales Yemen, neștiind ce și cum, de reținut că pentru latte ne-a spus că o să folosească Ethiopia. Plătim și surpriza vine când ne uităm pe bon: fiecare blend a fost 5 lei extra, adăugat la prețul afișat de 16 lei/latte/cappuccino (inclusiv Ethiopia). Aici au o un punct negru, clientul trebuie informat despre prețurile extra, nu pus în fața faptului împlinit.
Când am ieșit afară (pentru a aștepta la coada numărul 2, de ridicare cafea), am văzut că nu eram singurii nemulțumiți, pentru că domnișoara din spatele nostru a ieșit indignată pe aceeași tipă de la casă care i-a adăugat sortimente extra și părea că nu înțelege dorințele și refuzul nostru. Prietenul meu deja și-a pierdut interesul de la prima coadă, deci vă imaginați atitudinea lui acum. După alte minute de așteptare, am ajuns să degustăm cafeaua. Ethiopia nu este sortimentul meu preferat, nu îmi place aciditatea și nici notele fructate, așa că nu a fost o surpriză gustul pentru mine. Cappuccino cu Yemen a fost mult mai plăcut, mai intens dar nici acesta nu a fost un gust deosebit, fiind comparabil cu multe alte cafenele, nicidecum un gust pe care ai să îl întâlnești doar la Origo Coffee.
Ce cred eu? S-a scris despre ei peste tot și au ajuns în căutările multor persoane, astfel că oamenii au vizitat cafeneaua și continuă să o facă. Localul este ok, dar personalul nu are conduita perfectă, nu te informează corect și încearcă cu toate armele să îți adauge sume extra. Prețurile sunt mari, la nivel Starbucks, undeva în jurul a 20 lei cafeaua, chiar dacă îți dorești doar un latte la 16 lei, așa cum e prezentat pe meniu. Iar dacă vreți să stați cu prietenii la o masă, nu e chiar alegerea perfectă.